Начин на приготвяне
Натрошете маята в леко затоплената вода, сложете малко захар и разбъркайте. Покрийте съда с кърпа или фолио и оставете за 8-10 минути.
Сипете брашното в купа, смесено със солта. Към него сложете шупналата мая и олиото.
Омесете гладко тесто, намажете го с олио, за да не хваща коричка, покрийте и го оставете да почине 1 час.
Разточете на много тънка кора и изрежете продълговати и тънки крекери. Намажете отново с олио. Печете на 160 градуса до лек загар.
Когато пълнозърнестите крекери са готови, ги оставете да изстинат напълно и тогава поднесете или съхранете в добре затворен херметически съд или кутия.
Пълнозърнестите хрупки са богати на фибри, засищащи са и подходящи за похапване по всяко време, когато искаме да утолим внезапно настъпил глад.
Идеални са за хрупване пред телевизора, или за поднасяне с разядки, дипове и пастети.