Начин на приготвяне
Изсипваме суровите фъстъци в широка тава.
Предварително в отделна купичка слагаме брашното и солта (ако обичате фъстъците по-солени, може да прибавите малко повече количество сол), добавяме вода и разбъркваме до получаване водниста консистенция.
Заливаме фъстъците и с ръцете ги разбъркваме, докато не се намокрят всички.
Печем в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути или до готовност. След първите 15 - 20 минути от печенето изваждаме тавата от фурната и с лъжица разбъркваме фъстъците, тъй като залепват.
Повтаряме процедурата през 10 минути. Последните минути пред изваждането може да вземете 2 -3 и да опитате, но преди да изстинат напълно печените фъстъци, все още ще бъдат леко влажни.
Коментари
Печете не повече от 12-15 минути.