Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Пълнозърнести Хрупки

Пълнозърнести Хрупки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пълнозърнести Хрупки
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 7
12/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
31 мин.
Порции
6
"Утолете глада по всяко време на деня с тези засищащи пълнозърнести хрупки"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 200 г
  • вода - 100 мл
  • мая - 12 г жива
  • олио - 10 мл + за намазване
  • сол - 2 щипки
  • захар - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в леко затоплената вода, сложете малко захар и разбъркайте. Покрийте съда с кърпа или фолио и оставете за 8-10 минути.

Сипете брашното в купа, смесено със солта. Към него сложете шупналата мая и олиото.

Омесете гладко тесто, намажете го с олио, за да не хваща коричка, покрийте и го оставете да почине 1 час.

Разточете на много тънка кора и изрежете продълговати и тънки крекери. Намажете отново с олио. Печете на 160 градуса до лек загар.

Когато пълнозърнестите крекери са готови, ги оставете да изстинат напълно и тогава поднесете или съхранете в добре затворен херметически съд или кутия.

Пълнозърнестите хрупки са богати на фибри, засищащи са и подходящи за похапване по всяко време, когато искаме да утолим внезапно настъпил глад.

Идеални са за хрупване пред телевизора, или за поднасяне с разядки, дипове и пастети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: