Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Калмари с бял сос

Калмари с бял сос

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Калмари с бял сос
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Калмари с бял сос - и на вас ви се ходи на море, нали?"

Необходими Продукти

  • калмари - 500 г
  • краве масло - 40 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 100 мл
  • сметана за готвене - 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото на умерен огън в голям тиган.

Прибавете лука, чесъна и задушавайте около две минути.

Прибавете бялото вино, разбъркайте добре и гответе на слаб огън още две минути. Нарежете калмарите на шайби и сложете в тигана да се запържат.

Прибавете сметаната и гответе до готовност на калмарите. Овкусете и подправете сметановия сос на вкус.

Прибавете нарязан магданоз.

Калмарите с бял сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: