Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с бял сос

Талиатели с бял сос

Талиатели с бял сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
18/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Днес сме в настроение за порция талиатели с бял сос и чаша вино, а вие?"

Необходими Продукти

  • бекон - 3 слайса
  • броколи - 10 розички
  • гъби - 6 бр.
  • шунка - 3 слайса
  • карфиол - 10 розички
  • готварска сметана - 400 г
  • черен пипер
  • сол
  • праз - 1 бр.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • синьо сирене - малка бучка
  • талиатели - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете 3 с.л. зехтин в тиган, запържете накълцаните на ситно гъби. Сипете нарязания праз, после бекона и шунката.

После добавете и накъсаните на розички карфиол и броколи. Сипете виното. След като се изпари, овкусете с черен пипер и сол.

Добавете синьото сирене и сметаната. Варете сметановия сос за пастата десет минути.

Сварете талиателите и ги отцедете.

Поднесете пастата със сос в подходяща чиния.

Талиателите с бял сос биха били чудесна компания на чаша бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: