Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Шоколадово руло с малини

Шоколадово руло с малини

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Шоколадово руло с малини3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Знаем колко много шоколадови рула може да намерим в магазините и сладкарничките, но друго си е да приготвим едно такова у дома"

Необходими Продукти

  • За платката
  • захар - 100 г
  • брашно - 125 г
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 6 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • олио - 65 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • топла вода - 110 мл
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 65 г
  • За крема
  • заквасена сметана - 600 г
  • крема сирене - 150 г
  • пудра захар - 120 г
  • крем шоколад - 1 пак. Оле на д - р Йоткер
  • малини
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на платката:

В купа се смесват брашното, какаото, захарта, солта и бакпулвера. Разбъркват се.

В друга купа се поставят жълтъците, олиото, ванилията и водата. Разбъркват се леко с телена бъркалка.

Белтъците се разбиват до твърдост с 65 г захар.

Към сухата смес се прибавя течната. Разбива се с миксер около 2-3 минути.

Прибавят се белтъците. Разбърква се с шаптула.

Сместа се прехвърля в тава с размери 30/35 см, застелена с хартия за печене.

Платката се пече в предварително затоплена фурна на 180 °C 12-15 минути. Оставя се да изстине.

Приготвяне на крема:

Заквасената сметана се смесва с крема сиренето и пудрата захар. Разбърква се и се добавя шоколадовият крем Оле. Разбива се с миксер до пухкавост.

Платката се изравнява и намазва с половината от крема. Върху него се разпределят малини и шоколадови пръчици. Рулото се навива и се оставя на студено да стегне.

Измазва се с останалият крем и се украсява с малини.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: