Начин на приготвяне
Тази рецепта за украински палачинки с дроб за първи път опитах от моя приятелка украинка и мира не ми даваше, докато не взех рецептата и не приготвях у дома на моите любими мъже.
Много пивка, много вкусна, като ако желаете, може солените палачинки да не се нареждат една върху друга като при палачинкова торта, а всяка отделно да се пълни с пълнеж и завива на руло.
В голяма купа изсипах размразения и измит дроб, подправките и към тях добавих прясното мляко и с пасатора пасирах до гладка течна консистенция. Добавих брашното и вече с миксера разбих. След това добавих към сместа 3 яйца и миксирах до гладка консистенция (сместа остава течна, това да не ви притеснява). Другите 2 яйца метнах да се варят.
Включих уреда за палачинки и започнах да правя палачинки от сместа. През това време нарязаните на ситно лук, морков и пресни чушки сложих да се задушават с малко сол (за любителите на соевия сос може да добавите и малко соев сос).
След като всичко е готово, започнах да правя „блатовете на тортата“-
1 пласт- палачинка, намазана с майонеза (* ползвам тази от Лидл).
2 пласт- палачинка, поръсена със задушените зеленчуци.
3 пласт- палачинка, намазана с майонеза и поръсена с нарязаните пекани, чушки и така редувам до свършване на палачинките.
Най-отгоре сложих настърганите две твърдо сварени яйца и останалата смес от задушените зеленчуци.