Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба с пресен лук

Риба с пресен лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Риба с пресен лук1 / 2
09/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бяла риба - 1.2 кг
  • лук - 4 връзки пресен
  • домати - 6 бр
  • моркови - 2 бр
  • целина - 1/2 глава
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на парчета и се вари около 8-10 минути в подсолена вода. Прибавя се черния пипер. Сварената риба се изважда и се подрежда в тава за печене.

Нарязвате лука на ситно и го задушавате заедно с нарязаните на кубчета моркови и целина в мазнината и малко вода. Нарязвате част от домати на ситно и ги сипвате в сместа. Продължавате да задушавате.

Наливате бульона от варенето, разбърквате и заливате рибата. Останалите домати режете на филийки и ги подреждате най-отгоре върху ястието.

Печете в умерена фурна. Преди поднасяне поръсвате с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: