Начин на приготвяне
Яйцата, маслото, сметаната, брашното и бакпулверът се разбиват с миксер или на ръка.
Моцарелата се настъргва, а сиренето се натрошава. Бърка се с лъжица или шпатула. Сместа се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене. За всеки случай намажете хартията с малко масло. Ползвам тава с диаметър 21 см.
Може да изпечете диетичната баница и в други формички, например за кексчета.
Във фурната се пече на 180 до готовност.
Баницата във фрайъра се пече на програма bake.
Първо пекох 15 минути - 160 градуса и 5 минути - 170 градуса. След това обърнах баничката върху хартия за печене и пекох още 5 минути на 170 градуса. И без обръщане щеше да се опече.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Кето баница в еър фрайър за почитателите на кето рецепти и ястия в еър фрайър.
Коментари