Gotvach.bg»Рецепти»Рецепти за Здраве»Маски за Лице»Маска за лице с белтък и хума

Маска за лице с белтък и хума

Потребител#311853Потребител#311853
Новак
101094362
Маска за лице с белтък и хума2 / 2
26/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"Маска, която заглажда бръчките и помага на порите да се свият."

Необходими Продукти

  • 1 белтъци - 1 бр.
  • хума - 1 равна с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъкът в маската помага на кожата да остане стегната и еластична. За порите помага да се свият и тенът да се изсветли. Хумата, от своя страна, почиства кожата, ексфолира я, и също помага на порите да се свият.

Маската с белтък и хума е много подходяща за хората с мазна и смесена кожа. Така получаваме комбинация, която се грижи за излишния себум (мазна кожа), като го отстранява успешно и оставя кожата сияйна, почистена и еластична.

Яйцето, което ще използваме, е необходимо да е с добро качество (прясно, и по възможност домашно) и на стайна температура.

Отделя се белтъкът от жълтъка. С жълтъка може да се направи чудесна маска за коса, но сега ни вълнува друго.

Хумата се смесва с белтъка и само ако е необходимо, се добавя няколко капки вода, до образуването на хомогенна кашица, която да може лесно да се разнесе по лицето и шията.

При смесването да се ползва дървена шпатула или нещо, което не е метално (хумата се окислява от метала и губи свойствата си).

Избягват се зоните около очите. Маската за лице има силно стягащо действие. Оставя се да престои около 25 минути. Белтъкът ще започне да се стяга. Когато се усети в по-голямата си част сух, маската се отмива хубаво с хладка вода. Нанася се лек, овлажняващ крем. Може и кокосово масло. Сега ни остава да се насладим на почистеното си лице.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: