Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Паниран свински шницел с мащерка на фурна

Паниран свински шницел с мащерка на фурна

Паниран свински шницел с мащерка на фурна
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Поднесете паниран свински шницел с мащерка на фурна с гарнитура от картофено пюре, ориз, салата от зеле или кисели краставички."

Необходими Продукти

  • свински шницели - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • галета - 1 ч.ч.
  • лимон - 1/2
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - по вкус
  • черен пипер - по вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе шницелите. Ако шницелите са дебели, леко ги начукайте между два листа стреч фолио. Това ще ги направи по-податливи за обработка.

Овкусете шницелите от двете страни със сол и черен пипер, може да добавите и червен пипер.

Втората стъпка е панирането.

За целта овалвайте всеки шницел, първо, в брашно, после в предварително разбитите яйца и накрая в галета.

За по-хрупкава коричка можете да направите двойно паниране - яйце + галета два пъти. Това ще напеюрави шницелите изключително апетитни.

Подредете шницелите в подходяща тава за фурна, покрита с хартия за печене.

Полейте леко с мазнина.

Печете в предварително загрята фурна на 200°C с вентилатор за около 25–30 минути, като ги обърнете на половината време, за да се изпекат равномерно.

Поднесете паниран свински шницел с мащерка на фурна с гарнитура от картофено пюре, ориз, салата от зеле или кисели краставички.

Добавете леко лимоново сокче от половинка върху готовите шницели придава свежест.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: