Начин на приготвяне
Подгответе шницелите. Ако шницелите са дебели, леко ги начукайте между два листа стреч фолио. Това ще ги направи по-податливи за обработка.
Овкусете шницелите от двете страни със сол и черен пипер, може да добавите и червен пипер.
Втората стъпка е панирането.
За целта овалвайте всеки шницел, първо, в брашно, после в предварително разбитите яйца и накрая в галета.
За по-хрупкава коричка можете да направите двойно паниране - яйце + галета два пъти. Това ще напеюрави шницелите изключително апетитни.
Подредете шницелите в подходяща тава за фурна, покрита с хартия за печене.
Полейте леко с мазнина.
Печете в предварително загрята фурна на 200°C с вентилатор за около 25–30 минути, като ги обърнете на половината време, за да се изпекат равномерно.
Поднесете паниран свински шницел с мащерка на фурна с гарнитура от картофено пюре, ориз, салата от зеле или кисели краставички.
Добавете леко лимоново сокче от половинка върху готовите шницели придава свежест.
Добър апетит!