Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се. Пресният салам също се настъргва.
В тиган се слага повечко олио да загрее. Добавят се лукът и морковите да се запържват, като се добавя и щипка захар.
Добавя се саламът, за да се запържи леко и да отпусне вкуса си. Овкусява се със сол. Кашкавалът се настъргва.
Корите за баница се разрязват на две по дължина, през средата. Подготвя се намазнена тава.
За направата на една баничка се използват по две половини кори. Едната кора се намазва с олио. Върху нея се слага втората кора.
Слага се от запържената плънка по дължината на късия край, като се оставя малко отстрани за загъване. Поръсва се с малко кашкавал.
Завива се един път с желаната дебелина на баничката. Завива се от двата края, така че да не излиза плънката от страни и се донавива цялата кора. Нарежда се в подготвената тава.
Плънката се предвижда, така че да стигне за всички банички. Същото се повтаря с всички банички. Отгоре се намазват с олиото останалото от запържената плънка.
Пекат се до готовност.
Баничките с пресен салам и кашкавал са от любимите ни закуски.