Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват добре. Прибавя се киселото мляко, хлебната сода, олиото и газираната вода. Най-накрая се слага сиренето.
Тавичката се намазва съвсем леко с олио. Слагат се две кори, които леко набръчкваме с ръце /да не са гладки/. Върху тях се слага 1 черпак от сместа. Така редуваме да свършване на корите - 2 кори и черпак от сместа.
Върху баницата също се слага от сместа, като внимаваме да има от нея от страни на тавата и по ръбовете.
Нарязваме баницата на парчета и печем в предварително загрята фурна на 180 гр. за около 30 минути.
След като изкараме готовата баница я напръскваме със студена вода и я задушаваме с хартия и кърпа отгоре за около 5 минути.
Класическата баница с готови кори и сирене е готова.