Начин на приготвяне
В касерола или друг дълбок съд се поставя джин на слаб огън, добавя се домашно червено вино и подправките – канела, карамфил, джинджифил и кардамон. Подслажда се с кленовия сироп.
Загрява се до 80 градуса 4-5 минути и се затваря с капак. Остава се да престои поне 2 часа, за да се комбинират ароматите.
Загрейте повторно за 4-5 минути, като прибавите и сока от портокал и сока от боровинки, по възможност да бъдат прясно изцедени.
Оставете течността за още 1-2 часа да постои под капак, да престои вече заедно и със соковете от плодовете. Загрейте отново до 80 градуса за трети път за още 4-5 минути. Нарежете портокала на парчета и го разпределете в чаши. Изсипете коктейла с джин в чашите и консумирайте с мярка.
Ако обичате греяно вино, ще оцените и този сгряващ зимен коктейл с вино и джин.