Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гюзлеми»Гюзлемета с кайма и пресен лук

Гюзлемета с кайма и пресен лук

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
811k138
Гюзлемета с кайма и пресен лук
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Ако обичате бюреци и други турски банички, ще ви харесат и тези гюзлемета с кайма и пресен лук."

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • оцет - 10 мл
  • сол
  • вода - 180 мл
  • олио - 5 мл
  • За плънката
  • кайма - 500 г по избор
  • пресен лук
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 ск.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Добавяме солта, оцета, олиото и водата.

Омесваме меко тесто, което покриваме с кърпа или фолио, за да почине за половин час. Запържваме лука в тиган с малко мазнина и добавяме каймата.

Овкусяваме със сухите подправки и и добавяме ситно нарязания чесън.

Разточваме тънки кори, по средата им нанасяме малко от каймата и захлупваме.

Печем гюзлеметата в тиган с малко мазнина от всяка страна.

Ако обичате бюреци и други турски банички, ще ви харесат и тези гюзлемета с кайма и пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: