Начин на приготвяне
Разрежете малките питки на две и ги запечете леко на сух тиган или във фурна за две минути, докато станат златисти. Ако искате по-богат вкус на сандвича с луканка, намажете ги с малко масло преди печене.
Приготвяне на шафрановата основа: Разтворете шафрана в 1 супена лъжица топла вода и го оставете за 5-10 минути. След това смесете тази течност с майонезата и разбъркайте добре.
Намажете долната половина на питката с шафрановата майонеза. Ако обичате горчица, добавете и нея.
Подредете листата зелена салата.
Добавете резените от луканка, които предварително сте подготвили.
Поставете кашкавала отгоре.
Захлупете с горната част на питката и притиснете леко. Ако искате кашкавалът да се разтопи, може да запечете сандвича за 2 минути във фурна. Без запичане вкусът остава естествен.
Поднесете този лесен сандвич за следобедна закуска с чаша домашен айрян или свеж фреш от портокал.
Приятен апетит!