Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Лесен сандвич за следобедна закуска

Лесен сандвич за следобедна закуска

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2211k7496
Лесен сандвич за следобедна закуска
Снимка: Албена Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Лесен сандвич за следобедна закуска - сочен, богат на вкусове и с парченца от любимата луканка."

Необходими Продукти

  • питки - 2 бр. кръгли
  • зелена салата - 4 - 6 листа
  • кашкавал - 100 г
  • шафран - 1 щ.
  • луканка - 100 г
  • масло - 2 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • горчица - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете малките питки на две и ги запечете леко на сух тиган или във фурна за две минути, докато станат златисти. Ако искате по-богат вкус на сандвича с луканка, намажете ги с малко масло преди печене.

Приготвяне на шафрановата основа: Разтворете шафрана в 1 супена лъжица топла вода и го оставете за 5-10 минути. След това смесете тази течност с майонезата и разбъркайте добре.

Намажете долната половина на питката с шафрановата майонеза. Ако обичате горчица, добавете и нея.

Подредете листата зелена салата.

Добавете резените от луканка, които предварително сте подготвили.

Поставете кашкавала отгоре.

Захлупете с горната част на питката и притиснете леко. Ако искате кашкавалът да се разтопи, може да запечете сандвича за 2 минути във фурна. Без запичане вкусът остава естествен.

Поднесете този лесен сандвич за следобедна закуска с чаша домашен айрян или свеж фреш от портокал.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: