Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Критараки с гъби и сметана

Критараки с гъби и сметана

Критараки с гъби и сметана
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Апетитни критараки с гъби и сметана - насладете се на богата на вкусове рецепта, която се приготвя за нула време."

Необходими Продукти

  • критараки - 300 г
  • гъби - 250 г
  • шалот - 1 гл.
  • чесън - 3 ск.
  • каперси - 2 с.л.
  • сметана - 200 мл
  • кашкавал - 100 г
  • рукола - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата критараки в посолена вряща вода според указанията на опаковката.

Почистете и нарежете гъбите (ползвах кралска печурка), лука и чесъна.

Загрейте олио и запържете за няколко минути гъбите, овкусени с малко сол и черен пипер. След това добавете шалота и чесъна.

Щом омекнат, добавете сметаната и нарязан на дребни парчета кашкавал, както и каперсите. Добавете също и малко вода, от тази, в която е вряла пастата.

Последно прибавете свежата рукола.

Сервирайте пастата критараки с гъби и сметана с няколко листа прясна рукола.

Търсите ли още кулинарни вдъхновения? Не пропускайте да приготвите също критараки по гръцки и критараки с маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: