Начин на приготвяне
В купа сипете меда и щипка захар с малко водичка (2-3 с.л), сложете на котлона да се затоплят и разтопят. Добавете и соевия сос, олиото, пикантината и доматения сок, който желае може да не слага от сока, но той почти не се усеща.
Разбъркайте добре и свалете от котлона, уточнявам, че не трябва да завира, а само да се затопли.
После прибавяте месото с лука на ивици и чесъна на парченца. Обърквате хубаво и завивате с домакинско фолио.
След 30 минути може да печете - от топлата марината месото се овкусява бързо и не е необходимо да стои няколко часа преди печене.
Ако тази марината за свинско ти харесва, опитай задължително и тези изпитани маринати за крехки пържоли или нашите сосове за месо.
Коментари
^ пикантина^ и другите подобни подправки които съдържат натриев глатамат с който и цървул да овлусиш ще стане супер....
Захар? Доматен сос ? Да се топли на печка? Манджа ли ще правите или месо ще печете ... Доматения сос от майсторите и от хората, които знаят как да се отнесат сериозно към месото се заменя с вино, а захарта с малко сол. И се оставя да поеме месото подправките (за препоръчване в хладилник за 1-2 часа).