Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Топла марината за свинско

Топла марината за свинско

Топла марината за свинско
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Ето така мариноват месо майсторите, а ние трябва само да се поучим от тях и да си запишем рецептата за тази топла марината"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг по избор
  • универсална подправка - 1/2 пакетче пикантина за барбекю и скара (45 г)
  • соев сос - 4 с.л.
  • мед - 1 ч.л
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • червен пушен пипер
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сок - 3 с.л
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете меда и щипка захар с малко водичка (2-3 с.л), сложете на котлона да се затоплят и разтопят. Добавете и соевия сос, олиото, пикантината и доматения сок, който желае може да не слага от сока, но той почти не се усеща.

Разбъркайте добре и свалете от котлона, уточнявам, че не трябва да завира, а само да се затопли.

После прибавяте месото с лука на ивици и чесъна на парченца. Обърквате хубаво и завивате с домакинско фолио.

След 30 минути може да печете - от топлата марината месото се овкусява бързо и не е необходимо да стои няколко часа преди печене.

Ако тази марината за свинско ти харесва, опитай задължително и тези изпитани маринати за крехки пържоли или нашите сосове за месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Всичко ,както е написано без захар и пикантина !
24.07.2023 18:33
1
Адриан
Адриан
Ужасна марина, пържолите станаха толкова дървени... Че са за изхвърляне.... Вино, бира или ракия сол и черен пипер и са топ.
11.04.2019 21:48
6
1
Mimi Danielle Kalcheff
Mimi Danielle Kalcheff
Ще си взема вече семки за тоя спор ! Рецептата е ясно и точно написана, ако не ви допада рецептата, просто подминете има още много. За какво с такава злоба, че и големи хора .... Всеки има своя вкус и предпочитания.
07.08.2017 17:27
30
7
росен
росен
Лиди ли сте бре чоплите се за захарта... никои не каза нощо за универсалнаъа подправка!!!
^ пикантина^ и другите подобни подправки които съдържат натриев глатамат с който и цървул да овлусиш ще стане супер....
04.07.2017 12:21
13
2
Румяна милчева
Румяна милчева
Всичко друго слагаме но захар и доматен сок не ще опитаме и така .
22.01.2017 22:15
8
Димитър Дадачев
Димитър Дадачев
Дана , винаги когато се слага доматен сос се слага щипка захар , за да "убие" киселинността , а не за да се подслади ястието , но това в с. Банкя и на конгресите на ПП "ГРОБ" няма кой да ви го разясни , там само ястия от Тикви се приготвят !
25.12.2016 00:28
35
22
Десислава Капитанова
Десислава Капитанова
не е задължително да го правиш! това е предложение. Освен това съм убедена, че не знаеш предназначението на употребата на виното и доматения сос.захарта е в минимално количество, ако забеляза. Рецептата за марината е мн. добра и е въпрос на вкус. На вкус и цвет товарищи нет ;)
21.12.2016 17:21
15
3
Yordan Hriskov
Yordan Hriskov
Yordan Hriskov21.12.2016 17:07
Захар? Доматен сос ? Да се топли на печка? Манджа ли ще правите или месо ще печете ... Доматения сос от майсторите и от хората, които знаят как да се отнесат сериозно към месото се заменя с вино, а захарта с малко сол. И се оставя да поеме месото подправките (за препоръчване в хладилник за 1-2 часа).
21.12.2016 17:08
9
10