Начин на приготвяне
Сливите се накисват в гореща вода за 1 час, отцеждат се и се нарязват. Поръсват се с 3 супени лъжици захар и се оставят. Сокът от портокалите се изцежда.
Сто милилитра вода се смесват с останалата захар, кардамонът, канелата и карамфилът. Вари се под капак 3 минути на бавен огън. Добавя се една трета от портокаловия сок, сместа се кипва, сваля се от котлона и се оставя за 20 минути под капак.
Добавя се виното и останалият сок и сместа се кипва на бавен огън. Сваля се от огъня. В метална купичка се разбиват жълтъците. При непрекъснато бъркане се добавят по 1 супена лъжичка 200 милилитра от винената смес.
Яйчената смес се добавя в тенджерата с останалото вино. Супата се загрява на котлона и се прецежда. Сервира се, като във всяка купичка се слагат парченца сливи.