Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени топки с лешници

Картофени топки с лешници

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Картофени топки с лешници2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 10 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • лешници - 80 г
  • масло - 60 г
  • брашно - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се сваряват. Жълтъците се отделят от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг. След като картофите изстинат, се обелват и се смилат в месомелачка.

Добавят се жълтъците, маслото, солта, черният пипер и смлените лешници. Разбърква се добре и от сместа се оформят малки топчета, които се потапят в белтъците и се овалват в брашното и галетата.

Нареждат се в тава и се запичат на 250 градуса до получаване на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: