Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Домашна лютеница от патладжани

Домашна лютеница от патладжани

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Домашна лютеница от патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
"Домашна лютеница, но не обикновена, а от патладжани, защото е поне десет пъти по-вкусна!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 8 кг.
  • чушки - червени 4 кг.
  • домати - 8 кг.
  • олио - 1 л.
  • сол - 200 гр.
  • магданоз - 2 връзки
  • чушки - ситни 500 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се изпичат и обелват. Смилат се с доматите. Варим сместа на силен огън до достигане на необходимата гъстота. След сгъстяването започваме да сипваме по малко олио за да се пържи. На края добавяме лютите чушки и ситно нарязания магданоз.

Насипваме в малки бурканчета, запечатваме ги и ги стерилизираме 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотен вкус има лютеницата с печен патладжан, печени червени чушки, лютивки, доматки, магданоз !
21.08.2021 14:28