Ябълков кисел за бебе

25/02/2016
"Най-специалните хора вкъщи заслужават най-вкусният кисел "
Приготвяне2 мин.
Готвене15 мин.
Общо17 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 310
  • Преглеждания за месеца554
  • Преглеждания за седмицата102
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подходящ за следобедна закуска.

Измийте, обелете и изчистете ябълката, след което я настържете на ситно ренде.

Сложете на котлона да заври 120 мл вода и прибавете ябълката. Оставете я да поври минутка-две и прибавете разтвореното в 20 мл вода нишасте с постоянно бъркане до сгъстяване.

Ако ябълката не е сладка, може да сложите малка щипка захар във водата, докато ври.

Аз ползвах нишесте праскова, но може и по ваш вкус.

Охладете и дайте на мъничето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Джемиле Чешлиева
Това определено ще се сготви. Все се чудя какво да сготвя за малката.
3
0