Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бирена пухкава баница

Бирена пухкава баница

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117493961k1
Бирена пухкава баница4 / 4
09/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Днес ще ви представим тази невероятно пухкава и богата домашна бирена баница, която можете да си спретнете за закуска"

Необходими Продукти

  • точени кори - 400 г фини
  • масло - 125 г
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • сирене - 300 г натрошено
  • кисело мляко - 300 г
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • бира - 100 мл
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете 2 от корите и го поръсете с разтопено масло и добре натрошено сирене.

Намазнете тава и сложете корите в нея. Така процедирайте с всички кори. След това баницата се залива със заливката.

За да я приготвите, трябва да разбиете яйцата, а млякото да смесите със щипката сол и захар. Добавете към него яйцата, бирата и брашното. Разбъркайте до получаване на хубава консистенция.

Разрежете баницата и я залейте, разнасяйте сместа с въртеливи движения.

Поръсете с останалото масло и изпечете в умерено загрята фурна за 30-35 минути или докато се получи хубава златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: