Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бирена баница с кайма

Бирена баница с кайма

лоралора
Новак
126114
Бирена баница с кайма
Снимка: лора
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
7
"Една баница, която трябва да обещаете да поднесете с бира и хапнете с много апетит"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • кайма - 500 г
  • лук - 2 глави
  • доматен сок - 200 мл
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 100 г
  • куркума
  • яйца - 3 бр.
  • бира - 400 мл
  • сол
  • червен пипер
  • куркума
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се наситнява и се запържва в олиото. Към него се добавят каймата, доматеният сок, солта, черният, червеният пипер и чубрицата. Сместа се оставя да ври докато се поизпари доматеният сок.

Брашното се запържва в разтопеното масло. Към тях се добавя куркумата и чаша вода.

Корите се разделят на три части. В намазнена тавичка започват да се редят, като през кора се намазват с олио. Като се нареди първата третина от корите, се поставя половината смес от каймата и половината сос.

Редят се пак равен брой кори и върху тях се поставя останалата половина от соса и каймата. Накрая се поставя последната третина от корите. Така наредената баница се нарязва на кубчета и се полива с разбитите яйца и бира.

Баницата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна докато хване леко кафява коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: