Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди на фурна с галета

Миди на фурна с галета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Миди на фурна с галета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • миди - 3 кг
  • галета - 1 к.ч.
  • магданоз - 2 с.л. ситно накълцан
  • копър - 1 - 2 с.л. ситно накълцан
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 50 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се слагат да се варят в тенджера с вода на силен огън и след като се отворят се отцеждат. Подреждат се в намазнена тава плътно една до друга.

Намажете една тавичка с маслото и наредете плътно мидите една до друга. Смесете в купичка накълцаните ситно магданоз, копър, мащерката, сол и черен пипер.

Поръсете всяка мида с букета от подправки, отгоре поръсете и с галета и полейте с малко разтопено масло. Сложете мидите да се изпекат до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диана
Диана
От всички рецепти да сега тази най-много ми допада .След като я пробвам ще кажа как е.Благодаря на Росини
06.02.2012 10:30