Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Чеснови агнешки ребърца с галета на фурна

Чеснови агнешки ребърца с галета на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Чеснови агнешки ребърца с галета на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тези чеснови агнешки ребърца са толкова ароматни и апетитни, че няма накъде повече"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 600 г
  • чесън - 3 скилидки
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 50 мл
  • свинска мас - 50 мл разтопена
  • магданоз - 3 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • бяло вино - 200 - 250 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте или настържете на фино ренде скилидките чесън. Смесете ги със ситно накълцания магданоз, черния пипер, малко сол и зехтина и с получената смес намажете щедро агнешките ребърца, предварително измити и подсушени.

Оставете ги така да престоят на стайна температура от 15 до 30 минути.

В глинена тавичка разположете ребърцата, като не е нужно да са на един пласт.

Залейте с бялото вино и свинската мас. Накрая поръсете с галета, като се стараете да попадне навсякъде по месцето. Поръсете още малко сол и пъхнете в студена фурна.

Включете на 200 градуса и печете около 35 минути или докато галетата отгоре се зачерви апетитно.

Поднесете топли в компания с чаша червено вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: