Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Панирано в тесто брюкселско зеле

Панирано в тесто брюкселско зеле

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Панирано в тесто брюкселско зеле1 / 2
18/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 1. 5 кг
  • олио - 200 мл
  • масло - 50 г
  • домати - 300 г пресни
  • брашно - 200 г
  • яйца - 3
  • бира - 50 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • вода - 100 мл гореща
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените и измити зелчици се сваряват на пара и се посоляват. От брашното, бирата, горещата вода, част от олиото и жълтъците се приготвя гъсто тесто, към което, след като се поохлади, се прибавят при леко разбъркване разбитите на сняг белтъци.

Получената пухкава смес се оставя да престои 10-15 минути.След това зелките се потапят в сместа и се изпържват в гореща маслена баня.

Поставят се в чиния, покриват се със запържените в маслото домати, нарязани на дребни кубчета и се поръсват с нарязания на дребно магданоз.

Аз слагам малко сол в панировката и малко след като ги изпържа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: