Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле с картофи на фурна

Кисело зеле с картофи на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кисело зеле с картофи на фурна1 / 2
14/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр. средно
  • картофи - 1 кг
  • олио - 1 к.ч.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • яйца - 3 бр. пресни
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - при необходимост
  • олио - за пържене на картофите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето нарязваме на ивички. Слагаме да се запържи в олио (1 к.ч.) до омекване. Преди да свалим от котлона, прибавяме черен пипер на вкус и червен пипер (1 ч.л.) и разбъркваме.

Картофите белим и нарязваме на кръгли филийки. Изпържваме за кратко в олио. Полуизпържените картофи разделяме на три порции.

В подходяща тавичка слагаме пласт от картофите, наръсваме част (1/3) от настъргания кашкавал и слагаме половината от нарязаното кисело зеле. Отгоре следва отново пласт картофи, кашкавал (оставяме малко кашкавал и за заливката) и останалата част от задушеното зеле. Отгоре нареждаме трети пласт картофи.

Заливаме с малко гореща вода и слагаме ястието да се запече в нагрята фурна до зачервяване.

Когато се запече, заливаме с разбити яйца и прясно мляко, прибавяме и малко настърган кашкавал и запичаме до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: