Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени Кюфтета»Традиционни картофени кюфтета

Традиционни картофени кюфтета

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097714518381
Традиционни картофени кюфтета
Снимка: Дони Ники
1 / 6
14/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
"Стане ли дума за картофени кюфтета, ние сме заклети традиционалисти"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сирене - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • копър
  • чубрица
  • сол
  • За паниране
  • брашно
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите и ги оставяме да изстинат, обелваме ги и ги настъргваме на едро в дълбока купа, настъргваме сиренето, добавяме и яйцето, чубрицата и копърът.

Омесваме добре сместа и оформяме кюфтенца.

Преди да ги изпържим, първо ги овалваме в брашно и после потапяме с разбито яйце.

Пържим до готовност и оставяме изпържените картофени кюфтенца върху кухненска хартия да се отцедят от излишната мазнина.

Гарнирайте традиционните картофени кюфтета със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Malina Terziyska
Malina Terziyska
Много лесна рецепта! Много вкусни бяха кюфтетата. Аз бих добавила и 1 ч. л. черен пипер.
21.03.2024 16:27
1
Анонимен
Анонимен
Аз обелвавам картофите нарязва на кубчета и ги варя с подправки и добавих пресен лук станаха уникални а и с царевично брашно
03.02.2024 20:30
4
Потребител#235376
Потребител#235376
Много вкусни, меки и не се разпадат.
24.09.2023 14:42
1
1
Анонимен
Анонимен
Варя на пароварката обелени картофите и без лук и яйце....сирене чер пипер и копър.Горещи ги намачквам обърквам и панирам в брашно смесено с картофено нишесте и яйце.Пържа в повече олио .Стават пухкави и леки и не мазни!
22.09.2023 21:09
5
3
Анонимен
Анонимен
Обичам ги с лук, без сирене
06.03.2023 00:13
4
3
Анонимен
Анонимен
Аз ги панирам в галета вместо брашно и ги оставям да стегнат във фризера
26.01.2023 04:05
4
3
Анонимен
Анонимен
Винаги слагам пресен и стар лук.
25.01.2023 18:45
3
2
Анонимен
Анонимен
Аз добавям и лук- ситно нарязан. И става прекрасно !
14.01.2023 17:59
5
1
Диляна
Диляна
Страхотни са.
05.01.2020 11:05
5
1
1
Покажи всички подкоментари