Начин на приготвяне
Първо пригответе джинджифиловата вода, като сложите 480 мл вода в тенджера да заври. Добавете обеления и нарязан на ситно джинджифил, намалете котлона и оставете да поври така за 5 минути. Свалете от огъня и оставете настрана за 20 минути. Прецедете течността през фина цедка и отстранете джинджифила.
Отделно то захарта и 240 мл вода направете захарен сироп, който трябва да кипне. Оставете да изстине и го смесете с джинджифоловия сироп и газираната вода.
Добавяте сока от 1/2 лайм и разбъркайте.
За коктейла Хорсес нек (Horse’s neck) първо капнете в чаша колинс капки Ангостура битерс и разклатете, за да се разстели течността по дъното. До половина сложете кубчета лед и добавете указаното количество бренди и джинджифилова вода.
Разбъркайте и поднесете с лимон или лимонова кора, нарязана на спирала, като едното крайче трябва да излиза от чашата.