Начин на приготвяне
Пригответе си тава за печене с диаметър 26 см и разтопете вътре кравето масло
Върху дъното с масло разпределете бисквитите, които е най-добре да са без дупки.
Обелете ябълките, нарежете ги на тънки полумесеци и подредете върху бисквитите. Нека плодовете да покрият плътно дъното.
Отгоре поръсете натрошени орехи и канела.
Разбийте яйцата и захарта отделно и добавете пресятото брашно заедно с ванилията и бакпулвера.
Изсипете тестото равномерно върху ябълките.
Сложете домашния ябълков сладкиш да се пече в предварително загрята на 180°C фурна до златисто.
Когато лесният сладкиш е готов, по бодната клечка не трябва да остават трохички.
Извадете лесния ябълков сладкиш и едва когато изстине леко, поръсете с пудра захар.
Виж как се правилно съхраняват ябълки и какво да направим с много ябълки.
Коментари