Начин на приготвяне
Картофите се обелват, настъргват се на едро ренде и в купа се заливат със студена вода за 10 минути. Отцеждат се в гевгир добре, сипват се върху кухненска кърпа и се попива излишната влага.
Прехвърлят се отново в купа, добавяме яйцата, настъргана глава лук, сол на вкус, черен пипер, ситно нарязан пресен магданоз и настърган кашкавал.
Разбърква се добре с вилица. В широка тава върху хартия за печене се оформят 8 бр. картофени кюфтета с овална форма със супена лъжица.
Печем в загрята фурна 200 градуса за 20 минути и изваждаме в чиния. Приготвя се млечен сос от киселото мляко, пресована скилидка чесън, ситно нарязан копър и сол на вкус. Сервираме топли с млечен сос.
Топваме в соса и хапваме. Ако са ви омръзнали класическите картофени кюфтета, опитайте нещо ново - няма да сгрешите!
Картофените палачинки на фурна са много вкусни.
Коментари