Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Макаронена салата»Салата с паста Деметра

Салата с паста Деметра

Салата с паста Деметра1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Когато една салата носи името на богиня, няма как да не бъде с божествен вкус"

Необходими Продукти

  • паста - 200 г охлювчета или свределчета
  • риба тон - 1 консерва филе
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 1 бр./малък/
  • сирене - 200г
  • зехтин - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • домати - 1 бр.
  • маслини - на око, обезкостени
  • лимони - няколко резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разварявам пастата една идея повече от препоръчаното, като заедно с нея се варят морковите на тънки кръгчета и картофът също на тънки формички.

Не мия пастата и внимавам изхвърленото количество течност да е по-малко /свикнала съм да дозирам водата/, понякога ползвам този бульон, а не го хвърлям.

Разстилам в широка плитка чиния и настъргвам обилно сирене, отгоре поръсвам с млян черен пипер на вкус и с тънка струя зехтин - пак на вкус.

С две вилици внимателно преобръщам и бъркам за равномерно разпределяне на продуктите. После наръсвам обилно ситно накълцаните копър и магданоз и разпределям филето риба тон. Украсявам с домат, а отстрани нареждам резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: