Начин на приготвяне
Поставете къпините в дълбок съд удобен за пасиране и налейте към тях 160 мл от млякото и една супена лъжица кристална захар (с връхче). Пасирайте и прецедете, за да отстраните семчиците от къпините. Налейте по равно от сместта в две коктейлни чаши, по възможност големички (от по 350 мл.)
Изплакнете съда и поставете ягодите с другата лъжица кристална захар и остатъка от млякото. Пасирайте и оставете настрана.
Разбийте сметаната с пудрата захар (ако е подсладена, пудрата захар отпада).
Шприцовайте внимателно върху къпиновата смес и върху нея полейте от ягодовата, така че да станат хубави, преливащи се пластове. Най-отгоре шприцовайте розички сметана и украсете с къпини.
Сервирайте добре охладено като десерт или следобеден ободряващ коктейл.