Начин на приготвяне
Кивитата се обелват лесно, като се разрязват на половинки и с помощта на лъжица се издълбава вътрешността, като остава само кожата. Така обелените кивита се нарязват на дребно и се поръсват със захар.
Оставят се 10-15 минути, за да си пуснат ароматния сок. Обеленият банан се нарязва и заедно с листенцата салвия (градински чай) и кивито се прехвърлят в подходящ съд и се смилат с пасатор на каша.
Съдът се опакова със стреч фолио и се прибира във фризер докато замръзне. Ако искате, може да го разбърквате от време на време, но според мен е излишно.
Готовото сорбе поднасяме в красиви купички, гарнирано с листенца салвия.
Консумира се бавно, защото е много студено, но задължително с много удоволствие!
Сорбето от киви и банан е чудно!
С киви и банан можете да си приготвите и едно страхотно зареждащо смути или един неустоим бананов шейк.