Начин на приготвяне
Нарязваме маслото и заедно със захарта и солта ги прибавяме към пресятото брашно. Мачка се докато стане на трохи. Добавяме настърганата лимонова кора и омесваме тесто.
Разстиламе върху форма за торта и запичаме във фурната да стане лек кафеникав цвят. Загряваме плодовия сироп и добавяме виното. Добавяме накиснатия във вода желатин и разбъркваме да се разтвори.
Охлаждаме да се желира. Изпечения блат оставяме в подходящ съд, намазваме с конфитюра и нареждаме нарязаните на шайби плодове и настъргани бадеми.
Заливаме с желето и отгоре слагаме разбитата сметана със захарта. Може да украсите с плодове и настърган шоколад. По желание може да се добави още един блат.
Коментари