Вино от малини

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Вино от малини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Общо
150 мин.

Необходими Продукти

  • малини - прясно набрани зрели и здрави
  • захар - 1.5 кг на 10 л течност
  • дрожди - при нужда за ферментацията
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре узрелите, но твърди малини намачкайте хубаво и ги оставете да ферментират в съд за 4-5 дена.

След това прекарайте през преса сместа. Твърдите части промийте с вода в количество около 3/4 от отделилия се малинов сок. Отново прекарайте през преса.

Смесете втория сок с първия. На всеки 10 л течност добавете 1.5 кг захар.

Може да добавите и малко дрожди, за да се ускори ферментацията, и оставете да ферментира.

След завършването на ферментацията (около 2-3 седмици при температура между 20-28 градуса) виното от малини се избистря и се бутилира.

Бутилките се държат в хоризонтално положение в хладно и сухо помещение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: