Греяна ракия

Греяна ракия
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
7 мин.
Порции
2
"Поводи за наздравица винаги ще се намерят, вие първо вижте как се прави пивка греяна ракия"

Необходими Продукти

  • плодова ракия - 200 мл
  • захар - 2 с.л.
  • карамфил - 4 - 5 бр
  • ябълки - 2 - 3 резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В джезве или метално канче се слагат две супени лъжици захар.

Съдът се слага на котлона, за да се карамелизира леко захарта. След като покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица.

След като се загрее ракията, в нея се пускат карамфилчетата и резенчетата ябълка.

Когато ракията достигне границата на завиране, съдът се дръпва от котлона и се похлупва за няколко минути.

След това се разлива в малки чашки и се консумира топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка: