Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с магданоз и орехи

Печена скумрия с магданоз и орехи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печена скумрия с магданоз и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Вкусна риба, която буквално се готви сама. И побързайте със салатата, защото става бързо, бързо"

Необходими Продукти

  • скумрия - 6 - 8 броя средни
  • олио - 50 мл
  • магданоз - 2 връзки
  • орехи - 80 г натрошени
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • доматена салца - 1 с.л.
  • оцет
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре скумриите и ги поръсете със сол и черен пипер от вътре и вън.

Наредете ги в подмазнена тава и ги поръсете със скълцания магданоз и натрошените орехи. Смесете олиото с пресования чесън, доматената салца и малко оцет.

Полейте с този ароматен сос върху рибите равномерно. Сложете ги да се изпекат в умерена фурна до готовност, като първоначално може да е под фолио.

Поднесете по 1 печена скумрия с магданоз и орехи на порция с няколко резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: