Начин на приготвяне
За плънката на пуричките в купа разбъркваме нарязания на ситно бланширан спанак, перата от зеления лук, добавяме крема сиренето и отцедените парченца филе риба тон. Поръсваме с черен пипер и разбъркваме хубаво.
Взима се по един лист кора за баница и се намазва с олио. Върху него се слага втори лист и отново се намазва с олио. Така получените двойни кори се разрязват на четири еднакви правоъгълници.
Върху всеки от тях се слага от плънката и навива стегнато на руло по ширина, като преди да ги навием леко прехлупваме краищата, за да не изпада плънката.
Получените пурички нареждаме в тавичка върху намазана леко с олио хартия за печене.
С четка намазваме всяка от тях с олио и печем в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса около 15 минути до готовност.
Сервираме като предястие или закуска, поднесени с домашно приготвен чили сос.
Препоръчвам да се поднесат леко охладени или студени.
Пуричките от кори за баница с рибен пълнеж са готови.