Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Пурички от кори за баница с рибен пълнеж

Пурички от кори за баница с рибен пълнеж

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пурички от кори за баница с рибен пълнеж
Снимка: Зори
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Топ предложение за ароматно предястие с риба"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/4 пакет
  • риба тон - 320 г консерва, филета в олио
  • топено сирене - 250 г
  • спанак - 1 ч.ч. бланширан
  • зелен лук - 1 връзка
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - за намазване
  • чили сос - домашен, за топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката на пуричките в купа разбъркваме нарязания на ситно бланширан спанак, перата от зеления лук, добавяме крема сиренето и отцедените парченца филе риба тон. Поръсваме с черен пипер и разбъркваме хубаво.

Взима се по един лист кора за баница и се намазва с олио. Върху него се слага втори лист и отново се намазва с олио. Така получените двойни кори се разрязват на четири еднакви правоъгълници.

Върху всеки от тях се слага от плънката и навива стегнато на руло по ширина, като преди да ги навием леко прехлупваме краищата, за да не изпада плънката.

Получените пурички нареждаме в тавичка върху намазана леко с олио хартия за печене.

С четка намазваме всяка от тях с олио и печем в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса около 15 минути до готовност.

Сервираме като предястие или закуска, поднесени с домашно приготвен чили сос.

Препоръчвам да се поднесат леко охладени или студени.

Пуричките от кори за баница с рибен пълнеж са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: