Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пурички»Сладки пурички с турски кори

Сладки пурички с турски кори

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Сладки пурички с турски кори
Снимка: Марияна
1 / 5
02/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Хора, които знаят как да приготвят сладки пурички с турски кори, не ги интересува как се прави диета"

Необходими Продукти

  • турски кори - 1 бр. голяма ръчно точена /диаметър 80 см/
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • галета - 1 с.л.
  • сушени кайсии - 2 бр.
  • ябълки - 4 бр. малки
  • пудра захар - за поръсване
  • масло - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разгъваме си кората на масата. Кората е мека, тънка, голяма и ръчно точена. Режем я през средата и после всяка половина на по шест триъгълника.

Трябва да станат дванадесет триъгълника.

Обелваме ябълките и ги настъргваме с едро ренде. Почистваме орехите и смиламе с машинка за мелене на ядки. Кайсийките нарязваме на ситно.

В купичка слагаме ябълките, които настъргахме, смлените орехи, кайсийките, захарта, галетата и канелата. Разбъркваме да се смесят добре.

В широкият край на всеки триъгълник слагаме от сместа, подгъваме краищата на вътре и навиваме на пурички.

Нареждаме всички пурички в тава, покрита с хартия за печене. Върху всяка пуричка отгоре слагаме по малко масло на по две места.

Печем на 180°C в предварително загрята фурна.

Като се изпекат, подреждаме върху решетка да се охладят. Поръсваме ги с пудра захар.

Хапваме пуричките с кафе.

Да ви е сладко!

Стават сладки и хрупкави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: