Начин на приготвяне
Разгъваме си кората на масата. Кората е мека, тънка, голяма и ръчно точена. Режем я през средата и после всяка половина на по шест триъгълника.
Трябва да станат дванадесет триъгълника.
Обелваме ябълките и ги настъргваме с едро ренде. Почистваме орехите и смиламе с машинка за мелене на ядки. Кайсийките нарязваме на ситно.
В купичка слагаме ябълките, които настъргахме, смлените орехи, кайсийките, захарта, галетата и канелата. Разбъркваме да се смесят добре.
В широкият край на всеки триъгълник слагаме от сместа, подгъваме краищата на вътре и навиваме на пурички.
Нареждаме всички пурички в тава, покрита с хартия за печене. Върху всяка пуричка отгоре слагаме по малко масло на по две места.
Печем на 180°C в предварително загрята фурна.
Като се изпекат, подреждаме върху решетка да се охладят. Поръсваме ги с пудра захар.
Хапваме пуричките с кафе.
Да ви е сладко!
Стават сладки и хрупкави.