Начин на приготвяне
Настъргваме джинджифила, количеството е по Ваш вкус в зависимост доколко люто желаете да постигнете. На 4 л вода мисля, че 10-15 г джиджифил са предостатъчни.
Изсипваме пчелния прашец в голям буркан с кранче за по-колоритен ефект, изстискваме 4-те лимона, а петия нарязваме с кората, предварително измит. Изсипваме един буркан мед (1 кг) и доливаме останалата част с вода.
Аз използвах изворна вода, тъй като не обичам газирани напитки, но мисля, че с газирана вода ще ви се хареса още повече. Добавяме индийското орехче и кардамона - съвсем мъничко за аромат.
Разбъркваме добре докато се разтопи медът. Оставяме за час-два да престои. Поднасяме в красиви чаши украсени с резенчета лимон и поръсена сол.
Коментари