Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Лесен домашен крем карамел в тава

Лесен домашен крем карамел в тава

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Всеки обича крем карамел, затова ви представяме един улеснен вариант на любимия ни десерт, но този път в тава"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л.
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се карамелизира 1 ч.ч. захар и се оставя да изстине.

Яйцата и другата захар се разбиват много добре като към тях се добавят млякото и ванилията.

Всичко се разбърква и се излива в тавата.

Крем карамелът се пече в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Ако обичаш крем карамел, опитай и нашия класически крем карамел в купички или този крем карамел с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
40
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ако с тази рецепта се получи крем карамел ще бъде чудо невиждано.Преди да публикувате рецепти ги направете.
08.11.2024 18:16
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
На 13 години съм и правя най-различни рецепти от този сайт от 7годишен и този сайт ми помогна да открия моя скрит талант и в момента съм в академия по готварство а пък другата година отивам в ТОХА плевен иначе крем карамела се получи идеално
17.04.2024 20:56
9
Анонимен
Анонимен
Аз я правя с по-малко захар и я пека на водна баня.
18.01.2024 10:19
2
Анонимен
Анонимен
Аз я изпробвах в момента се пече дано да стане мъжат ми чака с нетърпение.
Запърви път правя крем карамел.
21.10.2023 16:28
5
1
Мария Ботева
Мария Ботева
Много вкусно се получи. Благодаря
21.04.2023 11:02
4
1
Николина Панчева
Николина Панчева
аз го правя по същия начин но слагам 1 и повина захар
10.07.2018 06:29
6
1
1
Покажи всички подкоментари
Tsvetanka Gerginova
Tsvetanka Gerginova
Само в тази рецепта ми се вижда много захарта...аз слагам една голяма чаена чаша в сместа.
27.02.2018 12:45
10
Tsvetanka Gerginova
Tsvetanka Gerginova
От години го правя по този начин. Използвам йенска тенджера.Посипвам дъното и с захар и на студения котлон я стопявам. Махам и оставям да изстине добре. После бъркам сместа за карамела и изсипвам. Пека го на 180 градуса по средата на печката. Когато захване коричка намалявам на 150 градуса а понякога дори изключвам печката и допичам на топла фурна . Малко трудно е печенето докато се свикне , но става и няма шупли. Най - важното е да се пази да не заври , затова пека в йенска тенджера за да виждам.
27.02.2018 12:42
45
13
ПЕТКО ДЕЧЕВ
ПЕТКО ДЕЧЕВ
ако не се пече на водна баня,на 180 градуса ще стане на дупки
14.03.2017 19:39
46
9
Ivailo Angelov
Ivailo Angelov
много добре се получи
17.07.2016 10:59
14
8
Ivo
Ivo
Така не се прави !!!
12.05.2016 01:02
54
17
Monika Ivanova
Monika Ivanova
а в началото как карамелизирате?директно в тавата ли?
05.05.2016 21:48
31
14
1
Покажи всички подкоментари
Аааааа
Аааааа
Колко голяма е тавата? Колко време се пече? На кое ниво във фурната се поставя?
25.02.2016 23:19
24
9
1
Покажи всички подкоментари