Начин на приготвяне
Всички подправки се измиват добре. Орехите само се счупват. Водата се слага да заври с липовите цветове и подбела.
След завиране се слагат орехите, счупени, но с черупките, люспите от лука и семките от дюлята и ябълката. Оставя се да ври 3 мин.
Маха се от котлона и се запарва 30 мин.
Прецежда се и се пие по 50 мл на всеки 2 часа.
Може да се подслади с мед.
Коментари
Пожелавам най-сърдечно да Ви е жива и здрава бабата още много години!
Поздрави,
Заря :)
Пие се прецеден по 1 ч.ч. 3 - 4 пъти на ден преди хранене.
Слагам цяла глава лук, нарязана на четири, орехчетата се разполовени, слагам нарязана на парчета 1/2 ябълка и 1/2 дюля със семките, подбел и драка.