Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Млечна Баница с Крем Карамел

Млечна Баница с Крем Карамел

Млечна Баница с Крем Карамел
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Трудно можем да опишем с думи това, което изпитваме към тази баница, можем да кажем само мммммм"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 1 опаковка Белла за баклава и сладкиши
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 бр.
  • кафява захар - 200 г
  • захар - 200 г кристална
  • масло - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В застелена тава с хартия за печене, разпределяме корите, като първо поставяме една кора, поръсваме равномерно с масло с помощта на четка.

Поставяме втора и отново масло, така до свършване на корите.

Поставяме във фурната и печем за около 20 минути на вентилатор.

Вадим, оставяме да се охладят и начупваме на парченца.

Разбиваме си яйцата със захарта и към тях добавяме млякото и ванилията.

В терин, а може да ползваме и друг съд, карамелизираме захарта.

След като е готова, изсипваме корите и внимателно доливаме с разбитата млечно-яйчена смес.

Поставяме във фурната и печем за около 40-45 минути на вентилатор.

Ако видим, че отгоре прегаря, завиваме с фолио.

Вадим и оставяме да се охлади, след което обръщаме и съхраняваме в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: