Начин на приготвяне
Фурна - 160 градуса;
Нужна ви е правоъгълна тавичка.
Карамел: В касерола се изсипват 8 с.л. захар, поставят се на умерен котлон, докато се получи златист загар на захарта. Изсипва се в тавичката, като се разпределя, доколкото е възможно.
В купата на миксера се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Внимателно и на тънка струйка се сипва от топлото прясно мляко при непрекъснато разбиване на бавна скорост на миксера. Добавя се ванилията.
Сместа се изсипва в тавичката с карамела, която се поставя в друга тава със студена вода и се пече на 160 градуса за около 1 час. По време на печенето на водна баня, ако водата в голямата тава започне да завира, се добавят няколко кубчета лед, за да се предотврати завирането ѝ.
Охлажда се напълно и крем карамелът се реже на големи правоъгълни парчета.
Крем карамелът в тавичка е готов.
Коментари