Начин на приготвяне
Панини с карамелизиран лук и чедър
Разрежете хлебчето на половини по дължина и го намажете тънко с 1 с.л. масло от срязаната страна. Отгоре намажете с горчицата.
Разтопете другите 2 с.л масло в огнеупорен съд на котлона. Нарежете лука на тънки полумесеци. Сипете лука в маслото и захарта. Разбъркайте хубаво. Гответе на много слаба температура (най-слабата възможна на котлона ви) около 30 мин, докато лукът се карамелизира. Разбърквайте периодично.
Подредете на хлебчето половината настърган чедър, моцарела, карамелизиран лук и остатъка от чедъра. Изпечете сандвича в преса или на намазан с масло тиган на котлона, като притиснете с нещо, за да се сплеска. Печете от 3-5 мин, докато се разтопи сиренето и сандвичът покафенее.
Панини с чоризо и пилешко филе
Разрежете хлебчето на половини по дължина и намажете двете половинки с тънък слой масло. Нарежете пилешкото филе и чоризото на много тънки парчета.
Подредете на хлебчето пилешко филе, кетчуп, чоризото и нарязана на тънко моцарела. Захлупете с другата част от хлебчето и изпечете в сандвич преса или на намазан с масло тиган на котлона, като притиснете с нещо тежко, за да се сплеска сандвичът. Печете от 3-5 мин, докато се разтопи сиренето и сандвичът покафенее.
Сандвичите Панини са монго вкусни.