Начин на приготвяне
Франзелите се нарязват на филийки/хапки с дебелина около 1 - 1. 5 сантиметра.
За да се спести време може хлебчетата да се нарежат предварително и да се оставят в найлонов плик в хладилник, а да се приготвят хапките непосредствено преди консумация (отнема не повече от 15 минути).
Колбасът и кашкавалът също могат да се нарежат предварително и оставят в пликчета в хладилник.
След като са готови филийките/ хапките се подреждат в подходящ поднос или чиния, като се подреждат в права линия (за по-добър външен вид).
Франзелата от бяло брашно се маже с пастета и се декорира с чери домат и кашкавал.
Една от пълнозърнестите франзели се намазва с крема сирене, краставичка и колбас, а другата франзела с лютеница, краставичка и кашкавал.