Шоко торта с ягоди и лимонада

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Шоко торта с ягоди и лимонада2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Едно парче за щастие, две - защото сте гладни, три - защото това е най-вкусната шоко торта, която сте опитвали"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТОВЕТЕ
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 250 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • лимонада - 100 мл жълта
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 4 с.л.
  • олио - 100 мл
  • ЗА КРЕМА
  • течна сметана - 300 г сладка
  • захар - 3 с.л.
  • ЗА СИРОПИРАНЕ
  • компот от праскови - 1 бр.
  • ЗА УКРАСА
  • ягоди - 200 г пресни
  • млечен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и яйцата се разбиват до гъста хомогенна смес с помощта на миксер. Добавят се олиото, лимонадата и пресятото брашно с прибавени към него ванилия и бакпулвер, като вече се бърка на ръка, като се добавя и какаото.

Сместа се изсипва в тава с диаметър 25-30 см, застлана с хартия за печене, и се изпича до суха клечка в предварително загрята на 180 градуса фурна на вентилатор.

Блатът се изважда и се се оставя да се охлади напълно, като се обръща и се маха хартията. След охлаждане блатът се разрязва на 3 части с помощта на конец.

Към течната сметана се прибавя захарта и с миксер се разбива до сгъстяване.

С получения крем се слепват блатовете, като всеки се сиропира със сока от компот.

Останалата част от крема се разпределя отстрани и върху шоко тортата.

Шоколадът се рендосва на ситно и с него се поръсва плътно цялата торта от всички страни.

С почистените и сухи ягоди се декорира от страни във форма по избор.

Тортата е хубаво да престои поне 3 часа в хладилник, преди да се консумира.

Шоко тортата с ягоди и лимонада е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Изглежда много изкушаващо!
04.06.2018 10:43
1