Начин на приготвяне
Захарта и яйцата се разбиват до гъста хомогенна смес с помощта на миксер. Добавят се олиото, лимонадата и пресятото брашно с прибавени към него ванилия и бакпулвер, като вече се бърка на ръка, като се добавя и какаото.
Сместа се изсипва в тава с диаметър 25-30 см, застлана с хартия за печене, и се изпича до суха клечка в предварително загрята на 180 градуса фурна на вентилатор.
Блатът се изважда и се се оставя да се охлади напълно, като се обръща и се маха хартията. След охлаждане блатът се разрязва на 3 части с помощта на конец.
Към течната сметана се прибавя захарта и с миксер се разбива до сгъстяване.
С получения крем се слепват блатовете, като всеки се сиропира със сока от компот.
Останалата част от крема се разпределя отстрани и върху шоко тортата.
Шоколадът се рендосва на ситно и с него се поръсва плътно цялата торта от всички страни.
С почистените и сухи ягоди се декорира от страни във форма по избор.
Тортата е хубаво да престои поне 3 часа в хладилник, преди да се консумира.
Шоко тортата с ягоди и лимонада е готова.
Коментари