Начин на приготвяне
Започнете с тестото за блатовете - в дълбока тенджера разбийте яйцето със захарта.
Добавете меда, прясното мляко, маслото и содата.
Поставете тенджерата на умерен огън и варите до приятен карамелен цвят на сместа.
Премахнете тенджерата от котлона и след като се охлади, прибавете брашното и замесете меко и нелепнещо по ръцете тесто.
Разделете тестото на седем еднакви по големина топчета.
Върху хартия за печене разточете топче на тънка кора с дебелина 2 мм, с помощта на ринг изрежете кората, за да оформите блата.
Печете заедно с изрезките на блата за около 5 минути в предварително нагрята на 160 °C фурна. Така процедирате с всичките седем топчета и оставете готовите блатове да се охладят напълно.
За крема в купа смесете заквасената сметана и захарта, бъркате, докато се усвои захарта от сметаната.
В ринг поставете един от охладените напълно блатове, покрийте със сметановия крем и разпределете 1 с.л. от боровинковото сладко върху крема. Така редувате блат, крем и сладко, като завършите френската селска торта с крем.
В блендер смелете изпечените и охладени изрезки на по-едро и поръсете френската селска торта отгоре. Поставете тортата в хладилник заедно с ринга за не по-малко от 12 часа.
Премахнете ринга и сервирайте невероятно вкусната и любима френска селска торта, известна и като торта Медовик.
Коментари